Twitter ne planira da u skorije vrijeme ukloni ‘Like’ taster

Objavljeno: 30.10.2018.


Volkswagen je nedavno otkrio svoj četvrti krosover, ali njegov najmanji SUV nije planiran za tržište SAD.
To je poprilično iznenadili javnost u auto-industriji s obzirom da prodaja potkompaktnih krosovera cveta i da je Jeep samo u SAD prošle godine prodao više od 100.000 modela Renegade.

Međitim, u VW su više nego svesni toga, neće se tako lako odreći tog komada kolača, jer je njihov trenutno najpristupačniji SUV u sAD Tiguan čija je početna cena skoro 25.000 dolara.

Kako bi popunili tu praznini u kompaniji iz Volfsburga planiraju potpuno nov mali krosover dizajniran isključivo za američke kupce. Za sada se ne zna mnogo o automobilu koji će konkurisati pomenutom Renegadeu i Hondi HR-V, a spekuliše se i da neće stići pre 2020.

VW T-Roc

Iako će malo “zakasniti na žurku”, VW mali SUV će za razliku od konkurencije nuditi četvorocilindarski agregat sa turbopunjačem po opcionalni pogon na sva četiri točka.

Iako vozila u SUV/krosover klasi obično i nude tu opciju, ona nije toliko česta u potkompaktnoj kategoriji, pa primera radi Nissan Kicks i Toyota C-HR imaju pogon samo na prednjoj osovini.

Takođe, odluka VW da ne prodaje T-Corss u SAD verovatno znači da u ovoj kompaniji planiraju da model baziran na ovom bude nešto veći u Severnoj Americi, negde između 4.234mm koliko je dugačak T-Roc i 7.702mm koliko ima Tiguan.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *