Slika Finskog predsjednika koja bi postidjela sve naše političare – kad bi imali stida

Objavljeno: 30.10.2018.


Predsjednik Finske Sauli Niniste je početkom ovog mjeseca otišao na sajam knjiga u finski grad Turku kako bi poslušao govor svoje supruge Jenny Hauko.
Međutim, kako prenosi portal Klix.ba, nije bilo slobodnih stolica, pa je predsjednik sjeo na stepenice, a fotografija na kojoj je to zabilježeno ubrzo je postala viralna.

Korisnici društvenih mreža oduševljeni su njegovom gestom, a mnogi su prokomentarisali kako je to moguće samo u Finskoj.

Predsjednik je na Tviteru napisao da mu je bilo veoma udobno na stepenicama i da je imao mogućnost da u svakom trenutku ustane i ode, ali to nije učinio čime je poručio da je govor njegove žene bio veoma zanimljiv. Njemu je nekoliko ljudi ponudilo da sjedne na njihovo mjesto, ali je skromni predsjednik to odbio.

Mediji su ranije pisali da je predsjednik Finske u aprilu ove godine bio u službenoj posjeti Hrvatskoj, a da se kući vratio avionom niskobudžetne kompanije “Norvidžn” i sjedio je u ekonomskoj klasi.

Prema pisanju finskih medija Sauli Niniste inače putuje biznis klasom, ali od Splita do Helsinkija nije bilo te mogućnosti pa je putovao kao svi ostali.

Izvor: Blic

 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook: BIG 1  BIG 2  BIG 3  BIG 4  bigportal.ba

BIG Instagram

BIG Twitter

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *