Počele kontrole u “Eko toplani”

Objavljeno: 30.10.2018.


Inspektori Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) započeli su, na osnovu prijave zaposlenih, kontrole u banjalučkim kompanijama Eko Toplane d. o. o. i Toplana ad Banja Luka.
U UIO BiH nam je potvrđeno da su od zaposlenih dobili prijavu o nezakonitim radnjama u banjalučkim kompanijama, ali nisu mogli precizirati da li se prijava odnosi eventualno na sumnje u poreske utaje ili druge nezakonitosti i prevare.

“Na osnovu prijave zaposlenih u kompanijama, inspektori UIO su započeli kontrole u kompanijama Eko Toplane d.o.o. i Toplana ad Banja Luka. Po završetku postupaka biće utvrđeno da li su navodi iz prijave bili tačni ili ne. Po okončanju postupaka kontrole i utvrđivanju potpunog činjeničnog stanja biće poznato cjelokupno stanje poslovanja u pomenutim kompanijama”, kazao je Ratko Kovačević, portparol UIO BiH.

Eko toplane su otvorene 15. marta 2018. godine, a u njih je uloženo 36 miliona KM. Preduzeće na bio-masu Eko-toplane koncept je javno-privatnog partnerstva između grada Banjaluka i kompanije IEE. I pored realizacije ovog višemilionskog infrastrukturnog projketa, sa radom je nastavila i “stara” Toplana na mazut.

Izvor: Mondo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *