Najbolji igrač LaLige dobijaće nagradu “Leo Mesi”?

Objavljeno: 30.10.2018.


Predsjednik španske LaLige Havijer Tebas namerava da nagradu za najboljeg igrača šampionata imenuje po Lionelu Mesiju.
Foto. Getty

Napadač Barselone je pet puta osvajao “Zlatnu loptu” za najboljeg igrača na svetu i najbolji je strelac LaLige svih vremena sa 390 golova.

Španska liga ne dodeljuje individualne nagrade od sezone 2015/2016 zbog želje da reformiše sistem, a Tebas želi to da iskoristi i oda priznanje 31-godišnjem Argentincu.

“On je najbolji fudbaler u istoriji”, rekao je Tebas dok je objašnjavao zašto bi Mesi trebalo da dobije svoj trofej posle Telma Zare, Rafaela “Pićićija” Morena i Rikarda Zamore.

“Sviđa mi se ta ideja, moramo da razmislimo o njoj. Mesi je već najbolji u istoriji. Neki pričaju o Nejmaru, ali on već ima 26 godina, a koliko se ja sećam Mesi je počeo da igra za Barselonu kao dečak i svake godine nam je pokazivao da ne postoje granice. On je najbolji i mislim da je sjajna ideja da napravimo trofej za najboljeg igrača sezone koji će se zvati po Leo Mesiju. Ako je “Zara” za najboljeg strelca, onda…” 

Ako Španci relativno brzo uvedu ovu nagradu i zaista je imenuju “Leo Mesi”, nije nemoguće da Leo Mesi osvoji trofej “Leo Mesi”, ali je realnija opcija da se to dogodi kada se Argentinac penzioniše.

Izvor. B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *