Luc Donckerwolke je novi šef dizajna Hyundaija i KIA-e

Objavljeno: 30.10.2018.


Nekada prvi čovek u dizajnerskim odeljenima Audija, Lamborghinija i Bentleyja istu funkciju će sada obavljati u južnokorejskoj kompaniji Hyundai pod čijim okriljem je i KIA.
Nije novost da u Hyundaiju i sestrinskoj kompaniji KIA poslednjih godina na svoj platni spisak stavljaju poznata imena iz sveta automobilskog inženjeringa i dizajna, što im poslednjih godina, definitivno, pomaže u postizanju sve boljih prodajnih rezultata.

Nakon dovođenja nekadašnjeg šefa BMW-ovog M odeljenja Alberta Biermanna, najnovije poznato ime je belgijski dizajner Luc Donckerwolke koji iza sebe ima zavidnu karijeru u automobilskim kompanijama pod okriljem Volkswagen grupacije i koji je svoj potpis stavio na nekoliko uspešnih automobila, među kojima su najupečatljiviji Lamborghini Murcielago i Gallardo, kao i Bentley Flying Spur i EXP 10 Speed 6.

Rođen 1965. godine u Limi (Peru) Luc Donckerwolke od novembra 2015. godine već brine o dizajnu automobila Hyundaijevog luksuznog podbrenda Genesis (za koji je nacrtao i konceptni model Essentia), a na čelu dizajnerskog odeljenja Hyundaija/KIA-e naslediće Nemca Petera Schreyera koji je odigrao veliku ulogu u njegovom dovođenju pod okrilje južnokorejskog automobilskog giganta.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *