I Popović hvali Dončića: On je paklen igrač!

Objavljeno: 30.10.2018.


Luka Dončić ima svega 19 godina, a u porazu Dalasa od San Antonija prikazao je sjajnu partiju, kao da godinama igra u NBA, a ne tek prvu sezonu.
Za jednog rukija, fenomenalan je učinak od 31 poena, uz osam skokova četiri asistencije i dve ukradene lopte. On je svakako bio najsvetlija tačka u porazu Dalasa od 113:108.

Neverovatno zvuči podatak da je do najboljeg NBA učinka u karijeri (ovo mu je bio tek sedmi meč), stigao igrajući povređen! Nije tajna da ga u poslednje vreme muče leđa, a tokom meča sa San Antonijom, izvrnuo je i članak. Stegao je zube i nastavio.

Kako se osećam? I ovako i onako. Znam samo da se neću zaustaviti na ovome“, obećao je mladi slovenački košarkaš.

Da sa druge strane nije bilo odličnog Damara Derozana, možda bi Dončić bio junak meča, ali svejedno, bila je to nezaboravna partija. San Antonio je imao na poluvremenu osam poena prednosti, ali Dalas se uvek vraćao, na kraju, izbiorio je produžetke.

Ipak, domaća publika i raspoloženi Derozan, prevagnuli su u korist Sparsa, ali Dončić je za odličnu partiju pobrao brojne pohvale.

Luka je fantastičan igrač. Za rukija u ligi i nekog ko ima svega 19 godina, deluje da nije impresioniran svim što mu se događa u ovom trenutku“, poručio je trener Dalasa Rik Karlajl.

Trener San Antonija Greg Popović izuzetno ceni sposobnosti mladog košarkaša.

Izlišno je stalno govoriti, ima toliko dobrih mladih igrača širom sveta. Našli su ga tamo gde su ga našli, tako da mislim da je u pitanju jedan paklen igrač“, poručio je Popović.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *