Frajburg na nogama: Protest zbog silovanja djevojke

Objavljeno: 30.10.2018.


Na hiljade građana izašlo je na ulice Frajburga u znak protesta zbog silovanja 18-godišnje studentkinje. Optuženi su državljani Sirije i jedan Nemac.
Oko 2.000 demonstranata preplavilo je ulice studentskog grada Frajburga u Nemačkoj nakon hapšenja osumnjičenih, sa zahtevom da se pooštre mere kontrole migracije.

Sedam muškaraca sirijske nacionalnosti i jedan Nemac uhapšeno je u petak u Frajburgu pod sumnjom da su silovali studentkinju.

Krajnje desničarska stranka okupila je oko 500 ljudi kako bi protestvovali zbog zločina koji su počinili sirijski migranti kao i proiv migrantske politike Angele Merkel za koju smatraju da nije dovoljno kontrolisana.

Demonstracije, koje je organizovala krajnje desna alternativa za Nemačku, takođe je privukla oko 1.500 kontra protestanata koji optužuju krajnje desničarsku stranku da podstiču mržnju.

Gradonačelnik Martin Horn je izjavio da se nada da će ovaj protest proći u miru i da neće izazvati nasilje i mržnju. Međutim, neki demonstranti su izazvali nerede, gađajući policiju kamenjem i flašama.

„U Frajburgu nema mesta za nasilje i ovakve gnusne zločine“, dodao je gradonačelnik.

Da podsetimo, sedam muškaraca sirijske nacionalnosti, od 19 do 29 godina starosti koji žive u izbegličkom kampu, i jedan Nemac uhapšeno je u petak u Frajburgu pod sumnjom da su silovali osamnaestogodišnju devojku. Osumnjičeni su bili pod policijskom prismotrom i pre incidenta.

Izvor: B92, Deutsche Welle

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *