Borba za istinu i pravdu ide dalje

Objavljeno: 30.10.2018.


Rasvjetljavanje istine o smrti Davida Dragičevića je samo ono što nas zanima i nećemo otići sa trga dok ne dobijemo istinu, poručili su na građani na banjalučkom Trgu Krajine. Skup „Pravda za Davida“ održan je 219. dan zaredom.
„Šta ćete sada Dalibore Vrećo i Želimire Lepiru, šta ćete sada zločinci sa press konferencije 26. marta?“ pitao je Davor Dragičević, pri tome misleći na jučerašnju presudu Osnovnog suda u Banjaluci da se oslobodi Alen Kukić, koji je bio optužen za brisanje snimaka sa nadzornih kamera u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Komentar na oslobađanje Alena Kukića imao je i novinar Slobodan Vasković, čiji je tekst pročitan okupljenim građanima na Trgu Krajine.

Osim teksta Slobodana Vaskovića, pročitano je i pismo Vladinke Tomičić, službenice MUP-a RS, koja je zbog svoje podrške porodici Dragičević, premještena iz Banjaluke na drugo radno mjesto u Prijedor.

Iz grupe „Pravda za Davida“ još jednom su ponovili da nema odustajanja, predaje i povlačenja, jer više od sedam mjeseci traže samo pravdu za ubijeno dijete.

Davor Dragičević najavio je da će sutra ići u Sarajevo, da bi u Ministarstvo pravde predao zahtjev kako bi grupa „Pravda za Davida“ zvanično postala UG „Pokret pravda za Davida“.

Niko više ne treba da nas štiti, jer ćemo ovim udruženjem dobiti pravnu zaštitu, koja nam više nije potrebna od strane ovih institucija, rekao je Davidov otac.

Davor Dragičević se na kraju svog obraćanja ponovo vratio na odluku Osnovnog suda o oslobađanju Alena Kukića i građanima rekao šta je on vidio na nadzornim kamerama u ulici Velibora Janjetovića Janje i kod spornog MK servisa.

BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *