BEZ PEČENJA, ZA POLA SATA: Kesten-čokoladna torta

Objavljeno: 30.10.2018.


Jesen nam donosi svašta lijepo, ali kesteni su nam, priznajemo, najdraži…




Napokon nam je stiglo ono najslađe doba – doba toplih, finih kestena koje možemo jesti na toliko različitih načina. Kao kesten pire, pečene, kuvane, u kolačima, tortama, u slanim, slatkim pa i slatko-slanim kombinacijama, prenosi Stil.

Mogućnosti su neograničene, a ako ste i vi, kao i mi, obožavatelji ovog najpoznatijeg jesenjskog ploda, mogli biste se radovati nakon što pogledate ovaj jednostavan recept zatortu od kestena i čokolade. A ono što je najbolje od svega jeste činjenica da tokom pripreme ove torte ne morate čak ni rernu da upalite i gotova je jako, jako brzo.

Potrebno ju je samo dobro rashladiti.

 

Sastojci za biskvit:

150 g maslaca, 100 g kristal šećera, 400 g keksa po izboru (koji morate samljeti), 100 g mljevenih oraha, 120 g otopljene tamne čokolade, 1 velika kašika ekstrakta ruma, 100 mililitara mlijeka

 

Sastojci za fil:

100 g maslaca, 120 g šećera u prahu, 500 g nezaslađenog kesten pirea, 2 velike kašike ekstrakta ruma

 

Sastojci za premaz:

200 mililitara ulupane slatke pavlake, 2 kašike kristal šećera, na kraju sve posipajte kakaom u prahu ili narendanom čokoladom.

 

Cijeli postupak pripreme ove preukusne torte prikazan je u ovom videu!

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *