Zbog ubistva sarajevskih policajaca uhapšen Srećko Trifković, poznati automafijaš iz RS

Objavljeno: 29.10.2018.


– Ova osoba je predata u nadležnost Tužilaštva KS i nalazi se na zadržavanju. Više informacija biće poznato nakon tužilačke odluke – rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.
Foto: Arhiva 2012

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su jednu osobu koja se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ona je privedena u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo na ispitivanje i određeno joj je 24-satno zadržavanje.

Uhapšen je Srećko Trifković, poznati automafijaš iz Istočnog Sarajeva.

– Ova osoba je predata u nadležnost Tužilaštva KS i nalazi se na zadržavanju. Više informacija biće poznato nakon tužilačke odluke – rekla  je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Inače, on je optužen u predmetu “Volan” skupa s 24 osobe. Nakon hapšenja u martu određen mu je jednomjesečni pritvor, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Ova grupa, čiji je bio član, krala je luksuzne automobile  na području Sarajevskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona, kao i na području Istočnog Sarajeva.

U optužnici je navedeno da su članovi grupe, prema tačno utvrđenim i podijeljenim ulogama i zadacima u strukturama takozvane automafije, uglavnom u noćnim satima, koristeći specijalni alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radiostanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanje policije, krali skupocjena vozila, najčešće na području Sarajevskog kantona, Istočnog Sarajeva, Tuzlanskog kantona i zapadne Hercegovine.

Vozila su skrivana na pripremljenim lokacijama u Sarajevu, Lukavici, Palama i Sokocu, nakon čega su kontaktirani vlasnici vozila, od kojih je iznuđivan otkup.

Izvor: Avaz

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *