Xiaomi do 26. oktobra isporučio preko 100 miliona telefona

Objavljeno: 29.10.2018.


Kineska kompanija Xiaomi je isporučila preko 100 miliona telefona, zaključno sa 26. oktobrom, kompletirajući time svoj godišnji cilj više od dva meseca ranije u odnosu na originalni plan.
Ova vest će svakako pojačati poverenje investitora u kompaniju, koja je u petak zabeležila pad akcija za gotovo 30 procenata u odnosu na podatke iz juna.

Popularni smartfon brend, koji se u Kini trenutno nalazi iza kompanija Huawei i Oppo, ove godine prijavljuje sve bolje prodajne rezultate. Kompanija je tokom prvih 10 meseci 2017. godine isporučila 70 miliona telefona. Takođe, ovogodišnji rezultat je već bolji od ukupnog prošlogodišnjeg, kada je isporučeno 90 miliona telefona.

Rezultati isporuke su objavljeni dan nakon što je Xiaomi predstavio svoj najnoviji premijum telefon – Mi Mix 3. Kada rezultati prodaje ovog modela budu uključeni u statistiku, nema sumnje da će kineska kompanija moći da se pohvali još boljom prodajom tokom naredna dva meseca do kraja godine.

Xioami je takođe i jedan od brendova iz Kine koji aktivno istražuju poslovne prilike i van najmnogoljudnije zemlje na svetu. Xiaomi je u Indiji preuzeo primat nad Samsungom, a kompanija je svoje telefone počela ofanzivnije da promoviše i u Evropi.

Izvor: ZDNet

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *