Tri kozmetička preparata na koja ne treba bacati pare

Objavljeno: 29.10.2018.


Kozmetička industrija stvarno zna kako da namami kupce novim proizvodima. Međutim, dok neki od njih stvarno donose inovativna rješenja za svakodnevne beauty probleme, drugi su potpuno beskorisni.
Nažalost, to je nemoguće otkriti prije nego što ih isprobate, ali za tri kozmetička proizvoda ako samo malo razmislite, shvatićete da nemaju nikakvu drugu svrhu nego da vam izmame novac.

Anticelulit kreme

Bilo bi divno kada bi jedna krema mogla jednostavno izbrisati sav celulit s tijela, ali to, nažalost, još nije moguće. Proizvodi koji to obećavaju uglavnom samo hidriraju kožu, a u borbi protiv narandžine kore i dalje jedino pomažu fizičke vježbe i pravilna ishrana.

Voda u spreju

Ne trošite novac na nešto što možete napraviti sami – i to besplatno. Voda u spreju ista je kao i ona “obična”, a sigurno ćete kući naći i neku praznu bočicu s raspršivačem. Učinak će biti isti, a zapravo ga neće ni biti, jer jedino što ovaj proizvod nudi je kratkotrajno osvježenje.

Losioni za određene dijelove tijela

Ne treba vam posebni losion za stopala, pete, laktove… Tu se uglavnom radi o istom proizvodu u različitim pakovanjima. Obični losion za tijelo jednako dobro će njegovati vaša stopala kao i onaj čija je to jedina namjena.

Izvor: Index

 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook: BIG 1  BIG 2  BIG 3  BIG 4  bigportal.ba

BIG Instagram

BIG Twitter

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *