Talasi visoki i do sedam metara

Objavljeno: 29.10.2018.


Zbog nevremena na Jadranskom moru, splitska luka Lora Hrvatske ratne mornarice (HRM) spremna je pomoći civilnim brodovima, saopštilo je u ponedjeljak naveče hrvatsko Ministarstvo odbrane, a u Jadroliniji su rekli kako su na otvorenome moru tokom dana talasi bili visoki i do sedam metara.
“U skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića, zbog najavljenih vremenskih neprilika, danas, 29. oktobra 2018. Hrvatska ratna mornarica spremna je pružiti podršku splitskoj Lučkoj upravi i Jadroliniji”, saopštilo je Ministarstvo odbrane RH, prenosi Hina.

Voditeljka agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić je rekla kako su danas i večeras u prekidu sve katamaranske linije na splitskom plovnom području te trajektne linije: Split-Vis, Split-Stari Grad (Hvar), Split-Rogač (Šolta), Split-Supetar (Brač), Split-Vela Luka, Split-Lastovo te Sućuraj-Drvenik i Supetar-Makarska.

“Orkanski jugo danas je na otvorenome moru stvarao valove do šest ili sedam metara visine a udari vjetra su 50 do 60 kilometra na sat”, rekla je za Hinu Jelena Ivulić.

Kako su potvrdili iz Ministarstva odbrane, zbog nevremena koje je pogodilo Jadran, u prekidu su neke trajektne, brodske i katamaranske linije te je omogućeno privezivanje brodova u splitskoj luci Lori Vojarne “Admiral flote Sveto Letica-Barba”.

Izvor: Fena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *