Srušio se avion sa 189 putnika i članova posade – Pronađena i prva tijela

Objavljeno: 29.10.2018.


Indonežanski spasioci izvukli su iz mora prve delove tela, a, nakon što su pronašli ostatke letelice, na površini Javanskog mora, spasioci pokušavaju da pronađu trup aviona i crnu kutiju. Spasilačke službe su takođe saopštile da ne očekuju mogućnost da je iko od putnika i članova posade preživeo tragediju.
Avion kompanije Lajon er iz Indonezije sa 189 putnika i članova posade srušio se pošto je prethodno poleteo iz Džakarte, prenose svetski mediji.

Portparol spasilačke agencije Indonezije Jusuf Latif je rekao da se srušila letelica tipa Boing 737 MAX 8, što je prvi udes tog tipa aviona od početka proizvodnje.

“Potvrđeno je da je avion pao”, rekao je Latif.

Rojters je preneo da je avion trebalo da otputuje iz prestonice Džakarte u grad Pangkal Pinang na ostrvu Sumatra, što je let od oko sat vremena.

Latif je dodao da je kontrola leta izgubila kontakt sa avionom 13 minuta po poletanju i istakao da je letelica pala u more.

Na konferenciji za medije Sindu Rahaju iz Generalnog direktorata za aviosaobraćaj je naveo da je avion zatražio hitno sletanje neposredno po poletanju, ali i da je potom letelica izgubila kontakt sa kontrolom leta.

Iz Ministarstva saobraćaja je rečeno da se u avionu nalazilo 189 osoba, 179 odraslih putnika, jedno dete, dve bebe, dva pilota i pet članova kabinskog osoblja.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *