Seksualno uznemiravao koleginicu: “Nije kao da mogu da te otpustim”

Objavljeno: 29.10.2018.


Sara Skot optužila je svog kolegu Kipa Pardua da ju je seksualno uznemiravao tako što je masturbirao pred njom nakon što su snimili scenu seksa. Ona je izrazila nezadovoljstvo i što američki sindikat televizijskih i radio umetnika (SAG-AFTRA) nije na vreme reagovao na njene optužbe.
Foto: Getty

Skot je glumila u serijama “Prava krv” (True blood) i “Kasl” (Castle), a Independent navodi da se incident dogodio još u maju ove godine dok su snimali scenu seksa za pilot seriju “Mogulets” (Mogulettes).

Ona je rekla da se Pardu uzbudio dok su bili ispod pokrivača u krevetu, čekajući da počne snimanje te scene. Navodno je uzeo njenu ruku i stavio na svoje prepone, a nakon što su snimili scenu, pozvao ju je u garderobu i masturbirao pred njom.

“Bukvalno sam se zamrzla. Rekla sam: ” Šta to radiš “, rekla je ona za Los Angelos Times.

Glumica tvrdi da joj je Pardu rekao: “Ovo nije #MeToo stvar, ja nisam tvoj poslodavac, nije kao da mogu da te otpustim.”

Skot kaže da je kasnije pitala Pardua (43), zašto je to uradio, te da je navodno on odgovorio: “zato što si tako seksi”.

Pardu se za Times, preko svog portparola, izvinio što je stavio njenu ruku na svoje prepone, ali nije potvrdio da li se u garderobi zaista i desilo to što glumica tvrdi.

“Očigledno sam pogrešno protumačio situaciju tokom snimanja seks scene i izvinio sam se Sari”, naveo je on u saopštenju.

“Nikada nisam nameravao da je uvredim na bilo koji način i duboko žalim zbog onoga što sam uradio”, dodao je glumac.

Skot je rekla da je incident prijavila sindikatu u maju, samo nekoliko dana nakon navodnog incidenta. Međutim, ona tvrdi da se niko nije žurio da se pozabavi ili reši njenu situaciju.

“Bilo mi je veoma teško da javno govorim o tome što mi se desilo, i sada razumem zašto mnogi o takvim incidentima ćute”, rekla je.

“Bila sam seksualno napadnuta na poslu, a iako sam imala dovoljno hrabrosti da kažem svima koji su želeli da slušaju šta mi se desilo, izgleda da nisam uspela da sprečim da se ovako nešto još nekome dogodi”, dodala je glumica.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *