Pomoć Istočnoj Ilidži i Srebrenici

Objavljeno: 29.10.2018.


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potpisao je danas sa načelnicima opština Srebrenica i Istočna Ilidža Mladenom Grujičićem i Marinkom Božovićem ugovore o dodjeli sredstava Savjeta ministara BiH za prioritetne infrastrukturne projekte.
Riječ je o sredstvima iz klirinškog duga Ruske Federacije uplaćenih Bosni i Hercegovini.

Ugovorom o dodjeli sredstava opštini Srebrenica, ovoj lokalnoj zajednici je omogućeno da koristi sredstva u iznosu od 500.000 KM, za prioritetne infrastrukturne projekte.

Načelnik opštine Mladen Grujičić izrazio je zahvalnost za zalaganje i podršku ministra Šarovića.

„Sredstva će biti utrošena na četiri projekta, asfaltiranje tri putna pravca i rekonstrukciju liftova, koji su dobili jednoglasnu podršku Skupštine opštine Srebrenica i čija realizacija će biti u interesu svih građana“, istakao je Grujičić nakon potpisivanja.

Opštini Istočna Ilidža, potpisanim Ugovorom, dodijeljena su sredstva za Projekat zaštite izvorišta pitke vode Sarajevsko polje, u iznosu od 450.000 KM.

„Ovaj Ugovor je značajan ne samo za građane Istočnog Sarajeva nego i mnogo šire, jer je riječ o zaštiti izvorišta kojim se snabdijeva cijelo Sarajevo“, istakao je ovom prilikom načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

Ministar Šarović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog zaključenja ugovora o dodijeli sredstava, jer se na ovaj način direktno pomažu lokalne zajednice kojima je ubrzani infrastrukturni i ekonomski razvoj ključni prioritet.

Izvor: BN

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *