Oppo testira 5G telefon za 2019. godinu

Objavljeno: 29.10.2018.


Do sada je bilo dosta priče o 5G telefonima i tome koji ćemo prvi videti zvanično sa ovom funkcijom (kada 5G bude ozvaničen).
Nema sumnje da vodeći svetski proizvođači telefona vredno rade na tome da implementiraju dolazeću tehnologiju, što dokazuju i objave poslednjih meseci.

Tu je i konkurencija u segmentu toga koji proizvođač će biti prvi na tržištu, sa komercijalno dostupnim 5G telefonom. Svi najavljuju svoje razvojne stadijume i rezultate, a do sada smo imali priliku da vidimo najave nekoliko 5G-spremnih telefona. Sada se trci priključuje i kompanija Oppo.

Oppo je najavio da je jedan od kompanijinih telefona uspešno kompletirao 5G Internet pristup po prvi put. U ovom slučaju, postojeći uređaj Oppo R15 je povezan na 5G mrežu u laboratorijskom testu.

Oppo ističe da je konekcija obavljena na 5G telefonu koji još nije komercijalno dostupan, baziranom na Oppo R15 modelu. Oppo se nedavno pridružio “5G Pilot” programu, udružujući se sa Qualcommom za ranu implementaciju dolazećeg standarda.

Na kraju, Oppo ističe da će nastaviti sa naporima da ubrza razvoj 5G telefona i da postavi solidnu osnovu za komercijalno dostupan 5G telefon u 2019. godini.

Izvor: PocketNow

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *