Novi Citroen C5 za 2020. godinu

Objavljeno: 29.10.2018.


Proizvodnja poslednje generacije Citroena C5 je prestala još prošle godine, dok ćenjegov naslednik biti spreman za 2020. godinu.
C5 će u novoj generaciji biti dugačak oko 485 cm, a uz duže međuosovinsko rastojanje nudiće i više mesta u moderno dizajniranoj unutrašnjosti sa velikim ekranom osetljivim na dodir. Takođe, podrazumeva se i vrhunska udobnost.

Izgled novog C5 je inače delom najavljen i CXperience conceptom sa sajma automobila u Parizu 2016. godine.

Automobil će verovatno biti tehnički rođak novog Peugeota 508, pri čemu u gami motora možemo očekivati benzince snage od 180 do 225KS i dizelaše sa snagom od 130 do 180KS. U zavisnosti od motora, ugrađivaće se manuelni 6-stepeni menjač i automatski 8-sepeni EAT8.

Takođe, pominje se i plug-in hibridna verzija sa 225KS.

Šef Citroenovog razvoja novih proizvoda Richar Meyer je još ranije izjavio da će limuzine ostati značajan deo automobilskog tržišta uprkos trenutnom padu potražnje za njima i rastu interesovanja za SUV vozilima. Ipak, kako bi se privukli kupci, mora da im se ponudi nešto drugačiji, jedinstveni proizvod, a Meyer navodi da Citroen priprema upravo takvu zamenu za C5. Sve u svemu, očekuje se “specifična i jedinstvena limuzina”.

To je potvrdila i direktorka Citroena Linda Jackson koja najavljuje da će, modelom koji će naslediti C5, Citroen prekinuti veze s ustaljenim rešenjima koja se već godinama nude uz modele iz D segmenta.

Izvor: Autoblog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *