Nove informacije sugerišu da Galaxy S10 neće imati izrez u ekranu

Objavljeno: 29.10.2018.


Samsung je pre nekoliko dana nagovestio all-screen dizajn telefona bez izreza u ekranu (notch), koji ne izgleda kao bilo šta što je južnokorejska kompanija predstavila do sada.
Telefon izgleda ima otvor za kameru u vrhu ekrana i nema okvire.

Bloomberg je nedavno objavio izveštaj koji unosi novo uzbuđenje u segment mobilnih telefona, a i nedavni Samsungovi patenti i testovi su otkrili da kompanija razmatra interesantne inovacije na ovom polju.

Kreiranje otvora za selfi kamere i druge elemente, koje je potrebno smestiti s prednje strane, je elegantniji način za dizajniranje uređaja od aktuelnog koji uključuje izreze. Ovo je pod pretpostavkom da proizvođači displeja mogu da masovno proizvedu dovoljno ekrana da zadovolje potrebe tržišta.

Ukoliko proizvođači već mogu da kreiraju ovakve proizvode, to se radi za specifične uređaje. U ovom slučaju, procureli dodatak sa fotografije ispod je verovatno kreiran za Galaxy A8 telefon, koji je Samsung nedavno nagovestio. To znači da je kompanija već usavršila tehnologiju za proizvodnju ovakvih displeja.

Prema svemu sudeći, A8 će biti prvi Samsungov telefon sa ovakvim dizajnom, a sličan dizajn bi mogao biti primenjen i na Galaxy S10 naredne godine.

Kako Bloomberg izveštava, standardni S10 (kodnog imena Beyond), ima zakrivljene ivice s obe strane, zaobljene uglove i gotovo je bez okvira s gorne i donje strane. Biće približne veličine kao aktuelni 5.8-inčni S9 model. Galaxy S10 ima sistem sa tri kamere na poleđini, dok je prednja kamera vidljiva i smeštena u ekran, tačnije ispod njega.

Ranije glasine su sugerisale da će S10 podržavati 3D tehnologiju prepoznavanja lica, za šta je potreban notch ili više otvora u ekranu. Ostaje da se vidi da li će Samsung implementirati nešto od ovoga u svoj premijum telefon za narednu godinu.

Izvor: BGR

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *