Mil-Spec Hummer H1 spreman za sve (ne)prilike

Objavljeno: 29.10.2018.


Američka kompanija Mil-Spec za svoju četvrtu varijaciju na temu Hummera H1 zauzvrat traži 250.000 dolara.
Četvrta kreacija na temu Hummera H1, koju potpisuje američka kompanija sa sedištem u Detroitu, inspirisana je meksičkom Baja pustinjom, a beskompromisni i temeljito dorađeni terenski automobil, koji je na početku nastao isključivo za potrebe vojske SAD-a, trebalo bi da bez posebnih problema izađe nakraj s najsurovijim podlogama ispod ogromnih točkova.

S karoserijom u boji peska, enormnim rastojanjem od podloge, dodatnim LED svetlima, usisnikom vazduha za prolazak kroz duboku vodu, vitlom za izvlačenje i adekvatnim zaštitnim cevima karoserije, Mil-Spec H1 004 pokreće ručno sastavljeni 6,6 litarski turbo-dizelski V8 motor Duramax koji raspolaže s 505 konjskih snaga i 1.355 Nm obrtnog momenta.


Za prenos snage na obe osovine je zadužen 6-stepeni automatski menjač Allison 1000, a u standardnoj opremi je i reduktor prenosnih odnosa koji uz namenske gume dodatno pomaže prohodnosti “kamiona” za koji ipak nije potrebna C kategorija u vozačkoj dozvoli.


U MS-u su se pozabavili i putničkim prostorom koji je u ovom slučaju obložen kožom. Povećan je i nivo zvučne izolacije, unapređen je klima-uređaj, a tu je i vrhunski audio sistem JL C5. “Tačka na i” je kožom obložen trokraki upravljač Momo Prototipo koji je postao jedan od zaštitnih znakova Porschea 911 iza kojih stoji čuvena automobilska manufaktura Singer.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *