Mercedes “otkrio karte” za sljedeću godinu

Objavljeno: 29.10.2018.


Njemački premijum gigant Mercedes otkrio je program “ofanzive” za sljedeću kalendarsku godinu.
Osim već najavljene B-klase, električne limuzine EQC i električnog kombija eSprintera, stiže u nova generacija CLA zajedno sa praktičnom verzijom u “shooting-brake” izdanju.

CLA će biti predstavljen u prvoj polovini 2019, dok će “karavanska” varijanta stići verovatno u trećem ili poslednjem kvartalu godine.

Obe verzije modela su već primećene na testiranju na javnim putevima, a CLA je viđen u “vatreno” crvenoj boji.

Sledeće godine će standardni redizajn na sredini ciklusa doživeti GLC i GLC Coupe, najverovatnije takođe u prvoj polovini godine.

Mercedesova nova SUV perjanica, potpuno novi GLS je planiran za nekoliko meseci kasnije, kao odgovor na nedavno predstavljeni BMW X7.

U planu je i “osmi kompaktni model”, a očekuje se da to bude prvi GLB, kockasti krosover koji će evocirati uspomenu na GLK.

Ovaj novi kompaktni model bi trebalo da predstavlja kombinaciju robusnosti moćne G-klase i svih prednosti A-klase.

U planu trenutno nema novog GLA, pa je ralno očekivati da on stigne 2020, kao nova generacija ulazne varijante Mercedesovih krosovera.

Nema nikakvih najava ni u vezi sa budućnošću gradskog mališana Smarta, koja je neizvesna jer francuski partner Renault navodno nije spreman da produži saradnju nakon aktuelne generacije.

Mercedes je još pre nekoliko meseci najavio da će Smart u potpunosti biti uključen u novi EQ podbrend rezervisan isključivo za električne automobile.

Međutim, kraj partnerstva sa Renaultom bi mogao da preusmeri pažnju Daimler sa Smarta na najmanji model Mercedesa.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *