Lester i policija potvrdili pogibiju vlasnika kluba

Objavljeno: 29.10.2018.


Vlasnik fudbalskog kluba Lester Višaj Šrivadanaprabha je među pet osoba poginulim u padu helikoptera, saopštila je večeras britanska policija.
Šrivadanaprabha je svaki put dolazio i odlazio sa utakmica svojim helikopterom. Pilot je sinoć izgubio kontrolu i helikopter se srušio na parkingu u blizini stadiona Lestera, posle utakmice sa Vest Hemom.

Policija Lesteršira saopštila je da su poginula dva saradnika 60-godišnjeg predsednika Lestera, Nursara Suknamaj i Kaveporn Punpare, kao i pilot Erik Svofer i putnica Izabela Roza Lehovic.

“Sa najdubljim žaljenjem i slomljenim srcem svih u klubu potvrđujemo da je naš predsednik Višaj Šrivadanapraba među onima koji su tragično izgubili živote u subotu uveče, kada se srušio helikopter koji ih je vozio sa stadiona. Nijedna osoba od petoro ukrcanih nije preživela”, navodi se u saopštenju Lestera.

Šrivadanapraba je kupio Lester u avgustu 2010. godine za 50 miliona dolara i manje od šest meseci kasnije postao je predsednik kluba.

Pod njegovim vođstvom klub je 2014. godine ušao u Premijer ligu, a u sezoni 2015-2016 osvojio je šampionsku titulu, uprkos tome što su šanse bile 5.000:1.

Prema magazinu Forbs Lester sada vredi 476 miliona dolara.

“Svet je izgubio velikog čoveka. Ljubaznog i velikodušnog čoveka, čiji je život bio posvećen porodici i onima koje je sa toliko uspeha vodio”, navodi se u saopštenju Lestera.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *