Ketrin Denev prodaje na aukciji odjeću Sen Lorana

Objavljeno: 29.10.2018.


Francuska glumica Ketrin Denev, koja je prije nekoliko dana napunila 75 godina, odlučila je da krajem januara na aukciji proda odjeću s potpisom svog omiljenog modnog kreatora Iv Sen Lorana, objavila je aukcijska kuća Christie’s.
Foto: Tanjug/Kyodo News via AP

Kaputi, haljine, kostimi, modni dodaci, više od 300 predmeta, većinom unikatnih, koje je za svoju veliku prijateljicu i muzu izradio veliki modni dizajner, naći će se u katalogu za prodaju.

Aukcija će se održati istovremeno kad i Pariska nedelja mode u januaru, a organizatori očekuju da će privući brojne međunarodne kupce.

U prostorijama pariskog Kristija u ponudi će biti 150 glumičinih predmeta, a ostali će na prodaju biti ponuđeni isključivo putem interneta.

“Danas se, uz puno sete odvajam od svoje kuće u Normandiji u kojoj sam čuvala sve te predmete. Reč je o kreacijama izuzetno talentovanog čoveka čiji je cilj bio da učini žene još lepšim”, poručila je glumica u kratkoj poruci koju je objavio Christie’s.

Iv Sen Loran je glumicu oblačio više od 40 godina – na sceni i u stvarnom životu.

Zainteresovani će Sen Loranovu garderobu u vlasništvu slavne glumice moći da razgledaju od 19. do 24. januara u pariskoj aukcijskoj kući.

Izvor: Hina

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *