iPad Pro (2018) ikonica za iOS ukazuje na dizajn punog ekrana, bez home tastera

Objavljeno: 29.10.2018.


Nakon mjeseci glasina i spekulacija, koje se tiču 2018 iPad Pro serije, Apple bi konačno trebalo da zvanično predstavi svoju narednu generaciju tableta na sutrašnjem događaju.
U međuvremenu, otkrivena je ikonica u iOS-u koja potvrđuje novi dizajn jezik koji bi tablet mogao da implementira.

Podudarajući se sa nedavnim informacijama, otkrivena ikonica prikazuje novi iPad bez Apple-ovog prepoznatljivog home tastera. Razlog ovoga su znatno smanjeni okviri oko ekrana, koji ne ostavljaju prostora za fizičke tastere (slično kao kod najnovijih iPhone-a). Još jedna bitna stavka jeste da bi novi iPad Pro modeli mogli implementirati zaobljene uglove displeja. Pored ovoga, nisu vidljivi izrezi u gornjem delu ekrana.

Nažalost, procurela ikonica ne nudi nam odgovarajući pogled na poleđinu tableta ili njegov okvir. Ipak, s desne strane okvira su vidljiva dva tastera za zvuk, kao i taster za paljenje na vrhu uređaja. Takođe, ukoliko su nedavne glasine tačne, USB Type-C port će biti implementiran u donjem delu, dok će poleđina od aluminijuma kombinovati izgled iPhone 5 i iPhone 6 uređaja.

Trenutno nije poznato kada će novi iPad Pro tableti biti dostupni na tržištu i po kojoj ceni, ali ćemo ovo sigurno saznati tokom sutrašnje Apple prezentacije.

Izvor: PhoneArena

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *