Hilari Klinton: Voljela bih da budem predsjednica

Objavljeno: 29.10.2018.


Bivša kandidatkinja demokrata za predsjednicu SAD Hilari Klinton, “ostavila je otvorena vrata” za mogućnost svoje ponovne kandidature na izborima 2020. godine navodeći da bi, iako ne želi da se kandiduje, voljela da bude predsjednica.
Na pitanje da li želi da se kandiduje ponovo, Klinton je iste sekunde odgovorila sa “ne”.

Publika je na taj njen odgovor odreagovala sa negodovanjem, ali novinarka nije odustala, nastavila je da vrši pritisak na Klintonovu koja je potom “korigovala” odgovor.

“Pa, voljela bih da budem predsjednica”, rekla je Klinton u intervjuu sa Karom Svišer za sajt Recode, prenosi američki sajt The Hill.

Prema njenim riječima, ako demokrate pobijede na sljedećim izborima, “biće mnogo posla”.

“To će biti posao za koji se osjećam vrlo dobro pripremljena zato što sam provela osam godina u Senatu i što sam bila diplomata Stejt Departmenta”, rekla je Klinton.

Kako je kazala, ne želi da razmišlja o mogućoj kandidaturi dok se ne održe izbori za Kongres na sredini predsjedničkog mandata koji se održavaju sljedećeg mjeseca.

Klintonova je ranije najavila da će zajedno sa suprugom, bivšim američkim predsjednikom Bilom Klintonom, poći na turneju u 13 gradova sljedeće godine, na kojoj će govoriti o aktuelnim događajima i politici širom zemlje.

Ona je, podsjeća se, u septembru objavila knjigu memoara o kampanji 2016. pod nazivom “Šta se desilo”, a u kojoj je uputila kritiku na račun administracije aktuelnog predsjednika SAD Donalda Trampa i izrazila zabrinutost da je demokratija nacije “u krizi”.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *