Haos u Atini, huligani napali policiju i demolirali radnje

Objavljeno: 29.10.2018.


Tokom protestnog skupa srednjoškolaca pred zgradom Skupštine u Atini zbog zakona o reformi prosvete, huligani su napali policijsko obezbeđenje.
Foto: Tanjug/AP

Oni su obezbeđenje napali Molotovljevim koktelima, raketama za vatromet i kamenicama, a policija ih je rasterala suzavcem i šok-bombama, i jednog izgrednika uhapsila.

Nema izveštaja o tome da li je neko povređen u sukobima koji su se proširili na centralno područje grada, prenose grčki i strani mediji. Ima, međutim, izveštaja da se prolaznici, među kojima i strani turisti, žale na teškoće zbog suzavca, ali se niko nije obratio lekarima. Policija je saopštila da je oko 2.000 učenika bilo na skupu protiv novog zakonskog predloga Vlade o izmeni završnjih ispita i drugih promena u srednjim školama, zbog čega su za danas zakazani protesti u još nekoliko gradova Grčke.

Tokom govora vođa srednjoškolaca na Trgu Sintagma, organizovana grupa od nekoliko stotina mladića s kapuljačama, kacigama i maramama preko lica, napala je policiju, razbijala semafore, bankomate, telefonske govornice i nadstrešnice autobuskih stanica, kao i neke od obližnjih radnji, a od kontejnera za smeće su napravili barikade i zapalili ih.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *