Google bi mogao ponuditi pretplatnički servis za Android aplikacije

Objavljeno: 29.10.2018.


Mnogi korisnici nisu pretjerano zainteresovani da plaćaju mobilne aplikacije, međutim Google razmatra jednostavno rješenje: nuđenje paketa aplikacija uz pretplatu.




XDA tim i Kieron Quinn su otkrili reference za kod i Google Opinion Rewards anketu koji sugerišu da kompanija sprema “Play Pass” pretplatnički servis za aplikacije.

Prema navodima iz ankete, Play Pass bi mogao ponuditi aplikacije i igre u vrednosti od stotine dolara, uz mesečnu nadoknadu koja nije specifično određena u ovom trenutku. Nema informacija o tome da li će i kada Play Pass zaživeti.

Ovo nije prvi pretplatnički servis za Android aplikacije, ali bi mogao biti najuticajniji. Istraživanja pokazuju da Google Play ne donosi zaradu po preuzimanju aplikacije kakvu ima Apple App Store.

Ostaje da se razreše i neka bitna pitanja, kao što je način na koji će Google birati koje aplikacije će se naći u pretplatničkom paketu, da li bi ovo moglo da favorizuje neke aplikacije i slično. Kompanija će morati da reguliše određene stavke u servisu pre nego što Play Pass bude ponuđen javnosti.

Izvor: Engadget

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *