Fajt u Zeldenu poslije 4 godine: Najteža trka mog života

Objavljeno: 29.10.2018.


Austrijska skijašica Ana Fajt završila je trku veleslaloma u Zeldenu kao dvadesetoplasirana. Iako pamti bolje dane na startu Svjetskog kupa, Fajt ističe da su vremenski uslovi bili jako teški, zbog čega je zadovoljna jer je trku uopšte privela kraju.
Foto: Getty Images/Alain Grosclaude/Agence Zoom

Poslednji put kada je vozila trke veleslaloma u Zeldenu, novembra 2014, Fajt, tada Feninger, došla je do trijumfa. Četiri godine kasnije i posle teške povrede koju je pretrpela, Austrijanka je na startu ove sezone morala da se zadovolji dvadesetim mestom.

Fajt je 2015. godine na treningu veleslaloma u Zeldenu, samo tri dana pre početka Svetskog kupa, doživela pad zbog kojeg je imala dve operacije kolena.

Vratile su mi se emocije i sećanja. Na početku sam bila smirena, ali na samom startu veoma nervozna“, istakla je Fajt i dodala da je trka zbog loših vremenskih uslova bila veoma zahtevna.

Veoma sam srećna da sam uspela da stignem do cilja. Bilo je užasno teško. Ne mogu da se setim da sam nekada vozila tako tešku trku. Nisam mislila da ću posle povrede ponovo skijati na takvoj stazi. Reč je o tome da treba da verujem sebi. Ali dobro je i kada znate da postoji još toga na čemu treba da radite“.

Sportski direktor austrijskog tima Hans Pum smatra da uprkos lošem rezultatu trka uopšte nije bila toliko loša za Anu.

Mogla je da se uveri da je spremna da se izbori i sa tako lošim vremenskim uslovima“, istakao je Pum.

Glavni trener dama iz Austrije Jirgen Krajhbaum kazao je da je Fajt mnogo kvalitetnija od onoga što je rezultat pokazao i da nije iskoristila sve svoje mogućnosti.

Sezona Svetskog kupa nastaviće se trkama slaloma u Leviju 17. i 18. novembra.

Izvor: Sportklub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *