Darko Lazić i dalje u teškom stanju

Objavljeno: 29.10.2018.


Darko Lazić i dalje je u teškom stanju nakon teškog udesa koji je imao u utorak ujutru u blizini rodnog sela Brestač.
Ljekari daju sve od sebe da dobije najtežu životnu bitku koju vodi u 27. godini i kako je rekao jedan od ljekara, njegovo stanje je bolje. Ipak, konzilijum strahuje od pokretanja tromba, što se dešava u ovakvim situacijama.

I dalje u komi

Pjevač je i dalje u vještačkoj komi, nalazi se na intenzivnoj njezi, prije nekoliko dana je operisan, kada mu je izvađena slezina, i o njemu danonoćno brine najstručnije osoblje. Lazić je polomio jagodicu, butnu kost, karlicu, devet rebara, probušeno mu je plućno krilo i bubrezi slabije rade. Zasad, njegovo stanje se drži pod kontrolom, i stabilno je, ali ipak postoji bojazan od pokretanja ugruška krvi, što bi stvorilo prepreku u cirkulisanju krvi kroz tijelo.

– Darko se lavovski bori za život, zapravo od njegovog organizma sve zavisi. Ljekari daju sve od sebe. Stanje je i dalje alarmantno jer svaka operacija nosi rizik od komplikacija. Trenutno, u Darkovom slučaju, to je tromboza. I kada intervencija prođe uspješno, u periodu poslije operacije može da dođe do krvarenja ili infekcija koje se ne mogu liječiti i koje se ponekad završavaju fatalno po pacijenta. Nadamo se da to neće biti slučaj kod pjevača, ali iz mjera predostrožnosti se analiziraju sve mogućnosti – priča izvor.

On kaže da se najveći broj komplikacija događa u jedinicama intenzivne njege.

– Sada je najteži period, jer čak 20 do 30 odsto operisanih pacijenata u slučaju kao što je Lazićev dobije trombozu nakon operacije. On je najgori dio pregrmio, ali ono što je trenutno najopasnije jeste bojazan da tromboza ostane neprepoznata, a tada može da dovede do ozbiljnih posljedica. Zato se Darkovo stanje prati 24 sata. Ako se otkači, tromb može da ode na pluća ili srce i tamo izazove infarkt, odnosno emboliju pluća, a to su veoma ozbiljna stanja – završava sagovornik.

Porodica Lazić, kao i Darkova djevojka Marina i juče su bili u bolnici. Došli su i njegovi prijatelji koji su donijeli hranu i sokove. Svi oni se mole i vjeruju da Darko osjeća njihovu pozitivnu energiju koju mu šalju.

SVET

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook: BIG 1  BIG 2  BIG 3  BIG 4  bigportal.ba

BIG Instagram

BIG Twitter

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *