Advokatica Srećka Trifkovića: Ovo je drugi put da ga privode u MUP KS

Objavljeno: 29.10.2018.


Advokatica Tatjana Savić potvrdila je večeras za Klix.ba da je njen branjenik Srećko Trifković priveden u MUP pa u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo gdje mu je određeno 24-satno zadržavanje.
Foto: Screenshot/Sense

Inače, riječ je o osobi koja je danas privedena u prostorije Tužilaštva na ispitivanje u vezi s okolnostima ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Savić, advokatica Trifkovića u predmetu “Volan” koji se vodi u Sudu BiH protiv organizirane grupe koja se dovodi u vezu s teškim krađama vozila, potvrdila nam je da je ovo drugi put da se privodi njen klijent.

Ona je istakla da je prvi put privođen na samom početku istrage, te je nakon toga pušten.

“Tražio je tada da bude poligrafski ispitan i prošao je poligraf”, rekla je Savić, dodavši da će sutra predati zahtjev da se saslušaju svjedoci koji bi trebali potvrditi njegov alibi.

Prema jučerašnjem zajedničkim saopštenju Tužilaštva i MUP-a KS, prethodnih dana 49 osoba je privedeno i ispitano u vezi sa slučajem ubistva policajaca, ali niko nije uhapšen. Svi su ispitani u prostorijama MUP-a KS. Takođe su izvršeni i pretresi na 12 lokacija.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *