Hamilton kao Fanđo – Britancu peta titula F1!

Objavljeno: 28.10.2018.


Vozač Mercedesa Luis Hamilton završio je na četvrtom mestu u VN Meksika, ali osvojio šampionat Formule jedan 2018. godine.
Foto: Getty

Pobednik u Meksiko sitiju bio je Holanđanin Maks Ferstapen, vozač Red Bula, koji je prvo mesto držao maltene tokom cele trke.

Drugi je bio Sebastijan Fetel, bivši šampion Formule 1, koji nije izgledao preterano zadovoljno uprkos dobrom drugom mestu.

Posle Ferstapena na postolju se još našao i Kimi Raikonen, pomenuti Hamilton bio je četvrti, a iza njega Valteri Botas.

U prvih deset našli su se još i Hulkenberg, Lekler, Vandorn, Erikson i Gaskonj.

Hamilton je osvojio svoju petu titulu u Formuli 1 i postao tek peti vozač kome je to pošlo za rukom u istoriji tog takmičenja.

Peh u Meksiku doživeli su Alonso, Sainc, Peres i Rikardo.

Prva trojica su odustala još u ranim delovima trke, dok se Rikardu nesreća dogodila krajem iste.

Australijanac je dobro vozio, borio se za drugo mesto sa Fetelom, ali je nažalost morao da odustane, po osmi put ove sezone. Upravo on je najviše puta pre vremena završavao trke ove takmičarske godine.

Hamiltonu je za titulu bilo potrebno da trku završi na najgore sedmom mestu i nije se mnogo trudio da dođe do eventualnog postolja, a celu trku je imao problem sa ultra mekim gumama.

O nezainteresovanosti Hamiltona govori to da je Kimija Raikonena i Sebastijana Fetela, ljutite rivale iz Ferarija, praktično pustio da ga preteknu bez neke borbe.

Britanac se izjednačio sa Huanom Manuelom Fanđom sa po pet titula F1, a rekorder je i dalje legendarni Mihael Šumaher sa sedam.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *