Govedarica: Nismo razgovarali o eventualnoj koaliciji sa SNSD-om

Objavljeno: 28.10.2018.


Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica rekao je večeras da Glavni odbor SDS-a nije razgovarao o eventualnoj koaliciji sa SNSD-om, jer nije dobio nikakvu ponudu za pregovore o formiranju vlasti.
 Foto: Agencije
Govedarica je rekao da će se na nekoj od narednih sjednica Glavnog odbora razgovarati o tome koje političke organizacije mogu izaći u susret i nisu im sporna programska načela.

“Stav Glavnog odbora SDS-a je da će naša politička platforma na bazi programskih načela i principa biti osnova za razgovore sa drugim političkim strankama”, rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Banjaluci poslije višečasovne sjednice Glavnog odbora.

On je izrazio žaljenje što su dobojski delegati u Glavnom odboru ranije napustili sjednicu, te je najavio da će s njima razgovarati.

Glavni odbor SDS-a ocijenio je na današnjoj sjednici da su “protekle izbore obilježile brojne neregularnosti” i da je “došlo do prekrajanja izborne volje naroda”.

Govedarica je najavio da će u decembru biti donesena odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora u SDS-u.

Konferenciji za novinare prisustvovali su visoki stranački funkcioneri Nemanja Vasić, Aleksandra Pandurević i Milovan Bjelica, ali nisu davali izjave.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *