Đoković o političkom pritisku: Ne volim da se miješam…

Objavljeno: 28.10.2018.


Novak Đoković, najbolji srpski sportista, dao je svoj komentar o potencijalnom nastupu na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji.
Foto: Getty

Đoković bi 22. decembra trebalo da se sastane sa Rafaelom Nadalom u Džedi na egzibicionom meču pred početak nove sezone.

Saudijski novinar disident Džamal Kašogi, koji živi i radi u SAD, brutalno je ubijen u saudijskoj ambasadi u Istanbulu zbog čega je ova zemlja na udaru kritika, a javnost je urgirala na tenisere da ne odigraju meč u toj zemlji.

Đoković se prvi put oglasio o pitanju meča u Saudijskoj Arabiji pred Masters u Parizu, na kojem će nastupiti.

“Ja lično uvek pokušavam da ostanem van politike. Ne volim da se mešam u bilo kakve političke rasprave i situacije. Nesrećno je to što smo obojica (ja i Rafa) sada odjednom upleteni u sve to”, rekao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da je potrebno više informacija kako bi se donela odluka o tome da li će nastupiti u Džedi i da će sve to razmotriti sa svojim timom.

“Svestan sam svega što se dešava i naravno da je to jako tužno. Oduvek sam trudio da budem profesionalan i da ispoštujem svaki dogovor koji sklopim. Moramo da dođemo do još informacija o tome šta se sve desilo kako bi mogli da donesemo racionalnu odluku o tome da li je pametno otići tamo, ili nije”, dodao je Novak.

Masters u Parizu počinje u ponedeljak, 29. oktobra, a Đoković ne brani nijedan bod.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *