“Poraz od Srbije neću prežaliti, Crna Gora nema kult reprezentacije”

Objavljeno: 25.10.2018.


Aleksandar Radović, jedan od najiskusnijih vaterpolista Crne Gore, više ne želi da igra za reprezentaciju.
Spisak igrača koji odlaze nezadovoljni je sve dućži, jer su pre Radovića kapice skinuli: Darko Brguljan, Nikola Vukčević, Vjekoslav Pasković.

Radović je pred dva dana o svojoj nameri obavestio selektora Vladimira Gojkovića.

“To je moja odluka, a ne hir! Imao sam nekoliko sastanaka sa selektorom, ali nismo ništa rešili. Naše nesuglasice traju još od Olimpijskih igara 2016. godine. Iz poštovanje prema reprezentaciji, državi koju sam predstavljao, saigračima i savezu, ne bih u javnost iznosio detalje, rekao je Aleksandar Radović za “Vijesti”.

Radović kaže da je “prlomio” letos nakon Evropskog prvenstva u Barseloni, ali da se nadao da će se stvari promeniti i da će učestvovati na svojim trećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Bivši igrač Partizana, Jadrana i Posilipa, ne može da prežali jedan poraz u karijeri.

“Možda se neko neće složiti, ali – nismo imali, a nemamo ni sada, kult reprezentacije. Morali smo da osvojimo više medalje, imali smo kvalitet za to. Zaista imamo za čime da žalimo, a verujem da je svima u glavama izgubljena bronza na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kada smo poraženi od Srbije. Do danas nisam pogledao snimak te utakmice, jednostavno ne mogu, ma ni pet minuta. Imali smo dobijen meč, igrali smo verovatno i najbolji vaterpolo. Definitivno najviše žalim za tom medaljom, rekao je Radović”.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *