Liga nacija: Odbojkaši protiv Francuske, Rusije i Japana, “zlatne” odbojkašice počinju u Srbiji

Objavljeno: 24.10.2018.


Reprezentacija Srbije biće domaćin Francuskoj, Rusiji i Japanu na startu drugog izdanja Lige nacija naredne godine, objavila je Svetska odbojkaška federacija.
Mesto odigravanja biće naknadno objavljeno, a za sada je poznato da će se igrati od 31. maja do 2. juna.

Drugog vikenda tim Nikole Grbića gostuje u Kanadi (7. – 9. jun), a rivali su mu domaćin, Nemačka i Australija, dok trećeg putuje u Portugaliju (14. – 16. jun) na duele sa Portugalijom, Brazilom i Kinom.

Preposlednjeg vikenda srpski odbojkaši igraju u Italiji (21. – 23. jun), gde će im protivnici pored domaće selekcije biti još Argentina i Poljska, a poslednjeg u Bugarskoj (28. – 30. jun) gde gostuju još Iran i SAD.

Finalni turnir Lige nacija na programu je od 10. do 14. jula 2019. godine u SAD, pored kojih će plasman izboriti još pet najuspešnijih reprezentacija.

Svetski prvak, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, biće domaćin četvrte grupe prvog vikenda Lige nacija 2019. godine.

Srpkinje će, kao i odbojkaši, biti domaćini prvog vikenda.

Kako se navodi, odbojkašice Srbije biće domaćini od 21. do 23. maja, selekcijama Holandije, Turske i Južne Koreje. Mesto odigravanja i satnica utakmica biće naknadno objavljeni.

Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkašica igraće se od utorka do četvrtka.

U sklopu drugog vikenda, koji će se odigrati od 28. do 30. maja, Srbija će igrati u petoj grupi u Italiji, protiv domaće selekcije, SAD i Dominikanske Republike.

Treći vikend na programu je od 4. do 6. juna, a Srbija će u 12. grupi gostovati u Belgiji i osim sa domaćom ; selekcijom, igraće sa Rusijom i Poljskom.

Odbojkašice Srbije će u sklopu četvrtog vikenda, od 11. do 13. juna, igrati u 15. grupi, u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Poslednji, peti vikend, odgiraće se od 18. do 20. juna u Kini, a Srbija će u 18. grupi igrati potiv Nemačke, Bugarske i domaće reprezentacije.

Finalni turnir održaće se od 3. do 7. jula u Kini.

Osim domaće selekcije, na Finalnom turniru nastupiće pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Srpske odbojkašice su 2017. u Ligi nacija ispale u grupnoj fazi Fajnal siksa, ali zatim na Svetskom prvenstvu u Japanu osvojile zlatno odličje.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *