Stručnjak za klađenje: Da sam mafijaš, ne bih se kladio u Francuskoj

Objavljeno: 15.10.2018.


Susret između PSŽ i Crvene zvezde i dalje privlači veliku pažnju evropske javnosti, a oglasio se i jedan od najvećih stručnjaka za klađenje u Francuskoj.
Kristijan Kalb tvrdi da su smešne optužbe da je bilo pokušaja klađenja na tlu Francuske u meču Lige šampiona i dodaje da takav pokušaj klađenja do sada nije video.

U periodu dok iz UEFA i istražnjih organa još nema informacija dokle se stiglo u istrazi i šta je sledeće na redu, portal RMC Sports je kontaktirao Kalba sa ciljem da rasvetli čitavu situaciji o objasni koliko bi bilo rizično da neko pokuša da na tlu Francuske uplati pet miliona evra na utakmicu Lige šampiona.

Lično, tako nešto nikada nisam video. Da mi neko kaže da se kladim na dobitak od pet miliona evra, onda je to sasvim u redu. Međutim, da uložim pet miliona na opkladu, to je zaista previše. Na svetskoj skali, to predstavlja pet odsto od ukupnog obrta. Da biste dostigli takvu sumu, bilo bi neophodno da angažujete nekoliko hiljada ljudi da ostanu ispod radara koji detektuje ovakvu vrstu prevare“, kaže Kalb.

On dodaje da je tako nešto posebno nemoguće uraditi na tlu Francuske.

Iskreno, da sam mafijaš, nikada se ne bih kladio u Francuskoj. U svakom slučaju, deluje neverovatno da je neko želeo da uplati toliki novčani iznos na jednu opkladu. To bi se brzo otkrilo. Postoje kontrolni sistemi koji vam omogućavaju da tako nešto uočite. Zbog toga, onaj ko se kladi morao bi da podeli uplatu na mnogo drugih operatera, uključujući i one ilegalne“, zaključio je Kalb.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *