Preko 75% svih Google Pixel telefona je ažurirano na Android 9 Pie

Objavljeno: 15.10.2018.


Iako je zvanično objavljen 6. avgusta, Android 9 Pie i dalje nije imao prihvaćenost od 0,1% zaključno sa 28. septembrom.
Međutim, prema navodima Ricka Osterloha – višeg potpredsednika u kompaniji Google, slika je potpuno drugačija kada su u pitanju Pixel uređaji.

Osterloh je istakao da da je Android Pie trenutno instaliran na preko 75 procenata svih aktivnih Android-pokretanih Pixel uređaja. Ova statistika pokazuje da iOS i Pixel korisnici ažuriraju svoje uređaje u veoma sličnim fazama. Nedavno je Apple objavio da je iOS 12 prihvaćen na 50% svih iPhone i iPad uređaja, od objave pre manje od mesec dana.

Prema analizama IDC-a, koja je objavljena ranije ove godine, Google je prodao 1,95 miliona Pixel telefona tokom 2016. godine i još 3,9 miliona tokom 2017. godine. Ovo znači da je ukupan broj prodatih Pixel uređaja trenutno na 5,85 miliona, ne računajući prodaju tokom 2018. godine, čiji rezultati će značajno povećati prihvćenost platforme.

Svakako, aktivan broj nadograđenih Pixel uređaja ne odražava broj isporučenih modela, ali Osterloh tvrdi da je precizna informacija o prihvaćenosti Android 9 Pie verzije, koja je na 75 procenata.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *