Iz Studentskog doma za pomoćnika ministra finansija RS

Objavljeno: 15.10.2018.


Vlada Republike Srpske imenovala je dosadašnjeg direktora Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci Zorana Babića za vršioca dužnosti pomoćnika ministra finansija RS za računovodstvo i reviziju.
Zoran Babić je na čelu Studentskog centra bio od polovine 2013. godine, a za pomoćnika ministra finansija imenovan je na period od 90 dana.

Fotelja pomoćnika Zorana Tegeltije ostala upražnjena nakon što je dosadašnji pomoćnik Velimir Kukobat imenovan za direktora banjalučke filijale u Agencije za osiguranje depozita BiH, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu Promijenjeno kompletno rukovodstvo Agencije za osiguranje depozita BiH.

Prema podacima Glavne službe za reviziju javnog sektora RS Ministarstvo finansija RS je na kraju 2017. godine zapošljavalo 171 radnika, od kojih 161 na neodređeno vrijeme i 10 izvršilaca na određeno vrijeme.

Od navedenog broja, 140 je državnih službenika, 30 namještenika i jedno imenovano lice.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija ima 10 pomoćnika i tri savjetnika.

CAPITAL je nedavno objavio da je Tegeltija kao savjetnike zaposlio dva penzionisana služebnika ovog ministarstva, a nedugo nakon njih u ministarstvo je zaposlena još jedna penzionisana službenica.

Tako je, nakon što je penzionisan, bivši pomoćnik ministra finansija RS Mile Banika ponovo zaposlen u isto ministarstvo, i to kao savjetnik ministra.

Poziciju savjetnika dobila je i penzionisana radnica Mira Straživuk, a samo nekoliko dana kasnije Tegeltija je odlučio da zaposli još jednu penzionisanu saradnicu. Radi se o pomoćnici ministra za pravne poslove Dušanki Stupar koja je razriješena te dužnosti, sa 10. septembrom ove godine, zbog odlaska u penziju.

Nakon razrješenja sa njom je sklopljen ugovor o djelu kako bi nastavila da radi u timu zaduženom za arbitražni postupak koji je akcionar „Krajina osiguranja“ Naveen Aggarwall pokrenuo protiv RS, odnosno „Krajina osiguranja“.

CAPITAL: M. Čigoja

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *