Grujić: Nisam kupovao glasove

Objavljeno: 15.10.2018.


“To što neko od kandidata sa liste DNS nije ostvario očekivani rezultat, na to ja nisam mogao da utičem”, kaže član DNS-a Novo Grujić.
Član DNS i direktor Regionalne deponije Banjaluka (DEPOT) Novo Grujić demantuje da je kupovao glasove birača na dan proteklih izbora i tvrdi da je u policiji saslušan u svojstvu svjedoka.

Kako je izjavio za Srpskainfo, 7. oktobra u ime Gradskog izbornog štaba DNS bio je zadužen za podjelu lanč paketa za članove biračkih odbora i posmatrače DNS u Bistrici, Borkovićima, Bronzanom Majdanu, Golešima, Piskavici i Gornjoj Piskavici.

– Od stranke sam dobio pakete u kojima su bili sendviči i jabuke. To sam pojačao hranom i pićem koje sam ja kupio, jer sam pretpostavio da je to malo hrane za oko 20 časova rada. Imam fiskalni račun za sve. Kupio sam 12 tegli krastavaca, 12 hljebova, 12 feta sira, 24 vode, 24 “Kole” i 24 piva. Pivo nisu uzeli svi, podijelio sam samo četiri ili pet. Dan ranije ispekao sam dva praseta od po 30 kilograma. Sve sam to dijelio – priča Grujić, koji nam je dostavio fotogarije hrane i fikslanog računa.

Tvrdi da ga je neko prijavio da je taj dan kupovao glasove jer je viđen na više lokacija, ali da “od toga nema ništa”.

– Sve sam to rekao u policiji, nisam ni slutio da bi me neko zbog ovoga mogao prijaviti. To što neko od kandidata sa liste DNS nije ostvario očekivani rezultat, na to ja nisam mogao da utičem. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom DNS kako u gradu, tako u selima gdje sam ja kao kandidat za odbornika imao zavidne rezultate – kaže Grujić.

Grujić je nedavno primio oštre krtike od zamjenika predsjednika DNS-a i predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića zbog izbora.

(BN/Srpskainfo)

One thought on “Grujić: Nisam kupovao glasove

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *