Google dodaje novi Explore UI u Chrome za Android

Objavljeno: 15.10.2018.


Google Chrome će uskoro dobiti potpuno novu Explore funkciju na Android ueđajima, s obzirom na to da je razvoj novog korisničkog interfejsa u punom jeku.
Novi Explore tab za Chrome je trenutno u fazi testiranja, koje Google sprovodi na Android uređajima ali zahteva neke modifikacije u aplikaciji pre nego što korisnik može da ga upotrebi.

Explore UI nudi novi način na koji Chrome korisnici mogu da otkriju sadržaj koji bi im mogao biti zanimljiv. Dolazeća funkcija će omogućiti brz pristup sajtovima koji bi se mogli svideti korisniku. Trenutno, Explore UI tab prikazuje veliki broj indijskih sajtova, ali je ovo samo za potrebe testiranja.

Ukoliko imate najnoviju verziju Chrome-a za Android, potrebno je da odete u chrome://flags u browseru, potražite “explore” i izaberete “Explore websites” zastavicu kada se pojavi u pretrazi. Potrebno je odobriti ovu funkciju, a potom ponovo pokrenuti Chrome. Nakon ovoga, Explore interfejs bi trebalo da se pojavi kada se otvori nova tab stranica.

Iako je Google već omogućio funkciju u stabilnoj verziji Chrome-a za Android, ovo i dalje nije garancija da će novi Explore UI izaći iz svoje eksperimentalne faze.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *