Skup “Pravda za Davida” 203. put u Banjaluci, okupljenima se večeras obratio i Vukota Govedarica

Objavljeno: 14.10.2018.


Banjalučani su se i večeras okupili na glavnog gradskom trgu po 203. put u znak podrške porodici koja traži istinu o ubistvu Davida Dragičevića, a početak je obilježen dolaskom Vukote Govedarice koji je ispraćen aplauzom više stotina građana.
Govedarica i drugi članovi opozicije stajali su uz okupljene građane dok je Davor Dragičević počeo svoj uobičajeni govor riječima: “Dragi moj sine, dušo moja, dragi Davide dušo naša”.

– Mirno i dostojanstveno smo već 203 dana na trgu. Bez nečega konkretnog, djela me ne interesuju, a kamoli riječi. Meni je dijete mučeno i masakrirano, a zatim položeno u Crkvenu. Večeras, njih preko 300 će mirno da spava, a upetljani su u organizovano ubistvo Davida Dragičevića. Za pola časa smo pokazali da na miran i dostojanstven način možemo blokirati Banjaluku. Sljedeći put, vrlo brzo, ako vi ne budete uradili sve što treba, ja ću povesti svoje ljude i svoj narod u borbu za život i smrt. Ovo život nije, ovo je smrt – poručio je Davor Dragičević, a njegove riječi pozdravljene su od strane okupljenih građana.

Davor je dodao da ga ne interesuje ni međunarodna zajednica.

– Ne budete li do 14. novembra do 18 časova uradili nešto. Advokati me više ne interesuju. Kažu pa Đorđe Rađen ga je ubio, nije već ga je ubila država – zagalamio je ogorčeni otac.

Okupljenima se obratio RVI Aleksandar Kecman i Davorov prijatelj.

– Svima koji kažu da je ovaj čovjek izdajnik, da je rušilac Republike Srpske, onda ću im poručiti da sam i ja s njima. Izvinite što sam došao ovako, ali radio sam danas i čistio zgradu sa bračnim parom, djecom palih boraca od kojih je žena sa fakultetskom diplomom. Jesmo li se za ovu Republiku Srpsku – upitao je ovaj ratni vojni invalid.

-Dobro veče, dobri ljudi. Dobro veče i hvala vam, Hoću da živimo kao slobodni ljudi, jer oni prijete i ucjenjuju svoj narod, svoje ljekare, rudare i mlade ljude koji nemaju njihovu člansku kartu. Hoću da istrajem i neću da pokleknem. Za mene pogodbe nema i ja ne trgujem politikom. Napisali su da hoću da se pogodim za neku fotelju, lažu jer ja to neću. Ja Vukota Govedarica iz Gacka poručujem da hoću da znam koliko je bilo lažnih listića. Tražimo da se utvrdi svaki glasački listić i nađemo one lažne koji su ubačeni u glasačke kutije. Ne znam zašto se boje istine. Ja nisam pokraden 7. oktobra već volja naroda. Odavde im poručujem da oni koji su počeli mandate 2014. godine kupovinom mandata i koji skrivaju ubistvo banjalučkog studenta, da sa njima narod nema budućnost. Znam da su pljačkali, znam da su kupovali ali hoću da se to utvrdi jer znam da može. Zlo će biti pobijeđeno, dobru će biti nagrađeno – poručio je Vukota Govedarica.

Dodao je da vjeruje u slobodnu, dostojanstvenu Republiku Srpsku. u kojoj svi imaju jednaka prava u kojoj nema povlaštenih u kojoj žive i rade ljudi koji su obrazovani.

SrpskaInfo

5 thoughts on “Skup “Pravda za Davida” 203. put u Banjaluci, okupljenima se večeras obratio i Vukota Govedarica

  1. Kakve nebuloze.zaboravljate 2014 izbore tad je Dodik 303496 glasova dobio Tadić 296021 glasova dobio Ivanić 317799 glasova dobio Cvijanovićka 310867 glasova dobila Nevažeci listića 32486 I šta bi niste se žalili a ni Snsd a razlika izmedju Ivanjića i Zeljke 7000 a nevažeći listića 32268 a kod Tadića i Dodika nevazeći listića 19373. Sad su Snsd i koalicija vas ubjedljivo pobjedili, opet oko 40000 nevažeći listića i vi hoćete na silu u fotelje.e jadni bili ne patite ovaj narod sa vašim propalim političkim ambicijama.idi u Sarajevo Pa tamo protestujte

    1. Hal bre covese, povuci rucnu. Cak i jedan ukradeni glas je krivicno delo. Zasto se tad niko nije zalio?, ne znam, ali je neko trebao da se zali. Evo ja se sada zalim, zivim u inostranstvu, proverio sam da li sam registrovan, nisam mogao da dodjem, i sad saznajem da sam glasao, nemam pojma za koga. Je li za tebe ovo normalno, ? ako jeste ja javno priznajem da sam nenormalan.

      1. I opet, ti koji se zale na trgu u BL su izgleda nepismeni, jer izbore u bih sprovodi cik koji je institucija na nivou bih gdje su doticni bili na vlasti 4 godine. Za to vrijeme su mogli da urade sve sto su mislili da je pogresno u izbornom procesu. Cetiri godine su samo blejali i nisu nista radili, a sad se bune tamo gdje ne trebaju. Za sve sto misle da su propusti, kradje, ili sta sve ne imaju pravo zalbe, tuzbe itd. Ali njihov problem i jeste u tome sto je jedino njihovo politicko djelovanje koristenje tudje licne nesrece. Pricaju nebuloze, kao ovaj Sukalo koji je bio u Narodnoj skupstini sa osvojenih 260 licnih glasova, a sad prosipa fore i fazone o legimitetu. Vrijedjaju inteligenciju ovog naroda, da ne kazem seljaka.

      2. Interesuje me kako ste saznali da je neko glasao umjesto vas? Kako je to moguce provjeriti iz inostranstva?

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *