Zbog prinude dobio tužbu

Objavljeno: 13.10.2018.


Policija tereti Nenada Nešića (39), v. d. direktora “Puteva Republike Srpske”, da je Dobrivoju Bratiću, direktoru “Ilidžaputeva”, zaprijetio smjenom ukoliko ne asfaltira dvorišta i pristupne puteve građanima na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.
To je za “Nezavisne” otkrio izvor blizak istrazi te precizirao da je Nešić osumnjičen za prinudu, za šta je i prijavljen nadležnom tužilaštvu.

“Konkretno, to datira iz maja ove godine, kada je Nešić, kako ga policija tereti, iznio ozbiljne prijetnje Bratiću. Vrijeđao ga je, nazivao pogrdnim imenima i rekao mu da će biti smijenjen ako ga na posluša”, otkriva izvor “Nezavisnih”.

Kako dodaje naš sagovornik, Nešića terete da je od Bratića tražio realizaciju poslova u iznosu od gotovo 700.000 maraka.

“Potom je preduzeće ‘Ilidžaputevi’ realizovalo poslove, ali u iznosu od oko 155.000 maraka”, navodi naš sagovornik.

Uz navođenje Nešićevih inicijala, iz MUP-a RS u petak je saopšteno da su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo protiv njega dostavili izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

“Za N.N. se sumnja da je ozbiljnom prijetnjom i vrijeđanjem prinudio direktora preduzeća iz Istočne Ilidže da uradi određene građevinske radove u vrijednosti od oko 155.000 KM, nakon čega je on to i izvršio”, saopšteno je iz policije.

U kratkom telefonskom razgovoru Nešić nije želio iznositi stav o ovim optužbama.

“Napišite da ne želim ništa da komentarišem”, naveo je Nešić.

Bratić, takođe, nije želio da komentariše ovaj slučaj, ali je, misleći na Nešića, rekao jednu zanimljivu konstataciju.

“Daleko mu kuća!”, rekao je kratko Bratić.

(Nezavisne novine)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *