TAČIJEVE LAŽI Francuska podržala dogovor Beograda i Prištine, ali ne i razgovor o PREŠEVU i BUJANOVCU

Objavljeno: 13.10.2018.


Iako se prije samo nekoliko dana pohvalio da je od francuskog predsjednika Emanuela Makrona dobio podršku za sporazum sa Beogradom, uključujući i korekciju granica, kosovski predsjednik je, čini se, malo preuveličao stvari.
– Predsjednik Makron snažno podržava dijalog Kosova i Srbije, mogućnost postizanja sporazuma u što je moguće kraćem vremenskom periodu, sa realnom mogućnošću korekcije granice, što podrazumijeva pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Kosova i što bi otvorilo sigurnu evroatlantsku perspektivu za Kosovo – kazao je Tači u intervjuu za RTV Albanije.

Međutim, u potrazi sa razjašnjenje Tačijeve izjave u francuskom ministarstvu spoljnih poslova uputili su na nenadvnu izjavu njihovog portparola, koja nije baš otišla u ovom pravcu.

– Francuska smatra da je na dvema stranama da utvrde sadržaj sporazuma i da ispitaju sve opcije koje bi mogle da dovedu do sveobuhvatnog i definitivnog rješavanja ovog spora i jačanja stabilnosti regiona – navode Novosti.
Reagovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić koja je poručila prištinskim valstima da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi, i da se “okanu centralne Srbije”.

Kazala je i da Tačijevu izjavu o Makronu ne može naročito da komentariše, “jer su Tačijeve izjave, kao i drugih predstavnika prištinskih vlasti, svaki dan drugačije i u međusobnoj suprotnosti”.

(Blic)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *