Oboren tender, nema sredstava

Objavljeno: 13.10.2018.


Preduzeće “Putevi RS” poništilo je javnu nabavku za izbor izvođača za izgradnju istočnog tranzita od Krfske ulice do Ulice Gavrila Principa u Obilićevu jer su cijene ponuda bile znatno veće od obezbijeđenih sredstava.
Istočni tranzit u Banjaluci nije završen, a trenutno se na ovoj dionici puta ne odvijaju nikakvi radovi. Upitno je kada će radovi biti i nastavljeni, jer kako saznaje BN „Putevi RS“ su poništili tender za izbor izvođača radova koji bi trebao nastaviti izgradnju ove saobraćajnice.

Razlog obaranja tendera prema našim informacijama jesu previsoke ponude koje su preduzeća „Kozaraputevi“ i „MG Mind“ i „Mrkonjić putevi“ poslali na adresu Puteva RS. Ove informacije direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić nije želio da komentariše.

„Pošaljite upit pismeno, dobićete odgovor u predviđenom roku. Sve je urađeno u skladu sa zakonom. A pojedinosti zaista u ovom trenutku ne znam napamet.“ , rekao je BN TV direktor preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić.

Pitanja smo poslali, ali zvaničan odgovor preduzeća nismo dobili.

Nova dionica trebalo bi da se gradi na potezu od naselja Potok do stadiona FK Naprijed, u dužini od 285 metara. Prema projektu, predviđena je izgradnja i pješačkih i biciklističkih staza.

Radovi na spajanju ove saobraćajnice zaustavljeni su prije 30 godina, a konačno nastavljeni prošle godine kada je izgrađena prva dionica, na potezu od pumpe “Eurobenc” do Krfske ulice.

Iako je najavljeno da će njenom izgradnjom saobraćaj u mnogome biti rasterećen, Banjalučani će na to morati sačekati još neko vrijeme.

Izvor: RTVBN

2 thoughts on “Oboren tender, nema sredstava

  1. Ljudi jel se neko sprda ovdje, nema se para za 285 metara puta…. kakva je ovo lakrdija???!!!

    1. Pa prosli su izbori. Za sledece cetiri godine napravit ce, godisnje po 71.25 m, odnosno po danu 19 cm., ohrabrujuce zar ne.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *