McLaren Speedtail premijerno 26. oktobra

Objavljeno: 13.10.2018.


McLaren već duže vreme priprema novi automobil koji će biti napravljen kao počast legendarnom modelu F1, pri čemu se projekat vodi pod kodnom oznakom BP23.
Britanci su krajem jula prvo saopštili da će ovaj “ultimativi hyper GT” poneti naziv Speedtail, kao i da će njegova promocija biti u oktobru ove godine.

Sada je precizirano da će premijera biti održana 26. oktobra, a objavljena je i nova teaser slika.

Iz McLarena su inače još ranije za britanski Top Gear potvrdili da će Speedtail raspolagati sa više od 1000KS.

Kako bilo, radi se o vozilu sa tri sedišta, sa vozačevim sedištem postavljenim centralno, po uzoru na pomenuti F1. Automobil će odlikovati i obilato korišćnje ugljeničnih vlakana, kao i kabina sa miksom nasleđa F1 modela i ultra-modernih materijala.

Poznato je takođe da će Speedtail imati hibridni pogon (verovatno sa 4,0 litarskim V8 biturbo motorom), kao i da će postizati maksimalnu brzinu veću od 390 km/h. Nezvanično, ubrzanje od 0 do 100 km/h će iznositi samo 2,0 sekunde.

Sve u svemu, Mclaren kaže da će ovo biti najbrži i najluksuzniji automobil koji su ikada napravili.

Kao što se moglo i očekivati u pitanju će biti automobil u ograničenoj seriji, uz najavu da će proizvodnja startovati krajem 2019. godine.

Bez obzira na cenu od 2.2 milion dolara, svih 106 planiranih primeraka (toliko je proizvedeno i McLarena F1) je već unapred prodato.

Izvor: Autoblog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *