Krstajić: Kod mene nema bitnih i manje bitnih, zato toliko rotiram

Objavljeno: 13.10.2018.


Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je da je utakmica sa Rumunijom u Ligi nacija jednako važna kao ona protiv Crne Gore pre nekoliko dana.
“Orlovi” gostuju Rumuniji u nedelju od 15 časova i ukoliko ostvare trijumf, biće veoma blizu da overe prvo mesto u grupi 4 lige c u Ligi nacija.

Pre dva dana Srbija je savladala Crnu Goru sa 2:0 i sada ima sedam bodova, dva više od Rumuna.

“Odradili smo juče treing oporavka, a danas ćemo imati još jedan. Jednako će biti važan sutrašnji meč kao onaj sa Crnom Gorom. Znamo dobro Rumune, veoma ih poštujemo, imaju dobre pojedince, igrali smo skoro u Beogradu, a sa pobedom u Litvaniji zajedno s nama su glavni kandidati za prvo mesto. Očekujemo tešku utakmicu, protiv brze i disciplinovane ekipe”, počeo je Krstajić.

Krstajić je trener koji često rotira tim, a kako kaže, nastaviće da uzima igrače iz mlade reprezentacije koja je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo.

“Čestitam Đoroviću na plasmanu na EP, za početak. Normalno je da A selekcija crpi igrače iz mlade. To bismo uradili i za dosadašnje utakmice, ali imali su oni svoje obaveze. Neko je izvukao da sam u 12 utakmica uvek izveo drugačiji sastav. To se tako namestilo, možda sutra ponovim isti tim. Meni nema bitnijih i manje bitnih igrača, svi su mi važni. Zato rotiram i zato ću i u budućnosti rotirati”.

Kako Vam se čini reprezentacija Rumunije?

“Znamo i videli smo da su organizovana ekipe, brzi igrači. Pojedinačno, nikad ne komentarišem protivničke igrače, pa ne bih ni danas”.

Da li je sutra finale grupe?

“Ne”.

U duelu sa “Sokolovima” primetna je bila velika koncentracija u odbrani i greške su svedene na minimum.

“Dešavaće se uvek dobre i loše stvari, kod nas i kod svakog trenera. Ekipa koja se okuplja poslednjih meseci je mlada, još se uigrava. To je sve normalno. Učinimo sve da uđemo maksimalno angažovani i da napravimo što manje problema u svakom meču, ali ne mogu sad da kažem da li su nam prekidi ovakvi ili onakvi”.

Penal u Podgorici izveo je Mitrović, iako je naš standardni izvođač kapiten Dušan Tadić.

“Zna se ko izvodi penale, ali kapiten je ljudina, fleksibilan i spreman da izađe u susret kolegi”, zaključio je Krstajić.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *