Francuske vlasti intenzivno istražuju meč PSŽ – Zvezda

Objavljeno: 13.10.2018.


Gardijan, ugledni britanski list, piše kako su francuske vlasti pokrenule postupak kako bi utvrdile da li je meč između PSŽ i Crvene zvezde namešten.
Vest koju je L’Ekip plasirao u petak odjeknula je sutradana u svim medijima širom sveta, pa su tako i Britanci posvetili pažnju crveno-belima i Parižanima.

Ugledni francuski list u petak je saopštio kako je jedan visoki fukncioner beogradskog kluba pokušao da uplati pet miliona evra na ubedljiv poraz Zvezde na “Parku Prinčeva”.

Iz Ljutice Bogdana odmah su demantovali ovakve glasine i naglasile da je veoma važno da se manipulatori i doušnici privedu pravdi i odgovoraju.

Francuske vlasti su upravo krenule u takav proces, prenosi Gardijan.

Kancijelarija za finansijsko tužilaštvo Francuske zvanično je objavilo da je pokrenut postupak i da se intenzivno radi kako bi se došlo do razjašnjenja slučaja.

Oni u svom tekstu prenose zvanična saopštenja klubova Crvene zvezde i Pari Sen Žermena, u kojima se demantuje bilo kakvo nameštanje.

“ARJEL”, tela zaduženog za kockanje putem interneta, potvrdilo je L’Ekipu da nisu primetili nikakve sumnjive opklade na ovom meču. Takođe, iz UEFA nisu hteli da komentarišu, rekavši:

UEFA nikada ne komentariše potencijalno nameštanje ili istragu o navodnom ‘fiksiranju’ utakmica kako ne bi ugrozili postupak“, kažu iz UEFA, a prenosi Gardijan.

Francuski L’Ekip podigao je veliku prašinu, mediji širom Evrope prenose vest o navodnom nameštanju i neko će morati da odgovora, ma šta se na kraju utvrdilo.

Foto: Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *