Facebook Groups sada podržava chat sobe za 250 osoba

Objavljeno: 13.10.2018.


Facebook planira da postepeno omogućava funkciju koja će Groups servisu dozvoljavati da kreira specifične podgrupe sa do 250 članova. Pored ovoga, grupe mogu da započnu audio i video razgovore sa do 50 članova.
Zajednice na društvenoj mreži će svakako biti zainteresovane za ovakvu formu direktne komunikacije. Facebook je razmišljao i o problemima koje bi korisnici mogli imati sa obaveštenjima, pa je stoga potrebno “pretplatiti” se na chat kako bi se dobijala obaveštenja. Moguće je podesiti obaveštenja kako bi se stopirala upozorenja ili da se ona pojavljuju samo kada korisnika neko pomene. Administratori grupa mogu da ugase chatove ili da ih odobravaju.

Oni koji žele da grupne chatove formiraju samo sa prijateljima, imaju sličnu funkciju koja je ranije ove godine objavljena za Messenger. Ona takođe ima limit za do 250 korisnika i dosta istih funkcija koje Facebook donosi u Groups.

Trenutno, Facebook Groups ima 1,4 milijarde aktivnih korisnika, a odobravajući veće grupe Facebook se nada da će se korisnici konstantno vraćati na sajt, povećavajući ukupno angažovanje na sajtu.

Izvor: Engadget

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *