DP Motorsport nudi odgovor na Singerov Porsche 911

Objavljeno: 13.10.2018.


Iza internog naziva Speedy Irishman se krije moderna klasika koju nemačka tjuning kompanija DP Motorsport nudi za 198.000 evra.
Za osnovu još jedne izuzetne dorade u retro duhu u specijalizovanoj nemačkoj tjuning kompaniji DP Motorsport su koristili Porsche 911 Carrera 2 iz famozne Serije 964, a njihov odgovor na modele koje nudi proslavljena američka kompanija Singer pokreće 3,8 litarski 6-cilindarski vazduhom hlađen boxer motor koji raspolaže sa 325 konjskih snaga.


U DPM-u su većinu karoserijskih panela na (zelenom) Speedy Irishmanu zamenili panelima od ugljeničnih vlakana, a nekoliko hromiranih detalja treba da asocira na 911-ice s početka sedamdesetih godina dvadesetog veka.


Povećanom radnom zapreminom temeljito modifikovanog motora, u čijih standardnih 3,6 litara je svojevremeno bilo smešteno 250 konjskih snaga, stiglo je dodatnih 75 konjskih snaga, a prenos snage na zadnju osovinu se obavlja preko legendarnog ručnog 5-stepenog menjača G50.


U prilog upravljivosti ide ograničena mehanička blokada diferencijala “pozajmljena” iz modela 964 Carrera RS, podesivo oslanjanje KW Clubsport i gume Michelin Pilot Sport na ojačanim 17-inčnim Fuchs felnama.

Kombinacija modernih elemenata i retro detalja u putničkoj kabini je podvučena kariranim oblogama na sportskim sedištima, dvobojnom drvenom kuglom na ručici menjača i nezaobilaznim upravljačem Momo Prototipo koji je u ovom slučaju presvučen alkantarom.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *