Pokušao je da kuva na minus 70 – rezultat je čista magija

Objavljeno: 12.10.2018.


Francuski naučnik je jedan od rijetkih ljudi na planeti koji trenutno rade u najzabačenijoj naučnoj bazi “Konkordija” na Antarktiku. Čak je Međunarodna svemirska stanica koja je 400km iznad planete bliža civilizaciji od ovog mjesta koje ledi krv u žilama – najprije zbog osjećaja izolovanosti, a tek onda zbog nemilosrdne zime.
Kada nije zauzet sakupljanjem uzoraka i istraživanjem klimatskih promjena kroz istoriju, Siprijan Verso uređuje svoj blog kako bi sa svijetom podijelio iskustvo života u ekstremnim uslovima. Poteškoće sa kojima se svakodnevno suočava mnogima od nas su nepojmljive i interesantne, s obzirom na to da se Verso i mala grupa naučnika nalaze na mjestu gdje ni bakterije ne mogu da prežive.

“Devet mjeseci godišnje, dok zima traje, na ovo mjesto je nemoguće doći ili otići sa njega. Ovo je najhladnija oblast na zemlji, sa temperaturama koje idu i do -80 stepeni Celzijusa. Videli smo sunce ponovo u avgustu poslije tri mjeseca, vazduh je ekstremno suv i siromašan kiseonikom”, kaže astrobiolog za sajt Bored Panda.

Jednog dana Siprijan je odlučio da izađe napolje da “kuva”, usput slikajući različitu hranu koja se ledi na antarktičkoj hladnoći. Naravno, sve je bilo čisto zezanje jer fotografije koje prkose gravitaciji jasno pokazuju da je koliko je zima surova na Antarktiku.

Pa, pogledajte kako izgleda hrana na -70 Celzijusa.

Verso je uz jednu od fotografija napisao: “Ovo nije piknik!”

Zamrznute nudle, mmmm.

*

Je l’ neko za kajganu?

Izvor: Noizz.rs

 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook: BIG 1  BIG 2  BIG 3  BIG 4  bigportal.ba

BIG Instagram

BIG Twitter

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *